Amazon FBA Nedir?

Amazon FBA Nedir?

Amazon’un kendi içinde yaptığı devrimlerden biri olan FBA, Fulfilled By Amazon sözcüklerinin kısaltılmış halidir. Bugün eğer Amazon diye bir dev şirketten bahsediyorsak, daha doğrusu bu şirketin sürdürülebilirliğinden söz ediyorsak, bunda Amazon FBA’nın etkisi büyüktür. FBA sistemi hem alıcıları hem de satıcıları rahatlatan bir sistemdir. Alıcılar için FBA’nın varlığı alışveriş konusunda bol bol seçenek ve esneklik demektir. Alıcı olarak Amazon’a girdiğinizde 3. Kişilerden bile ürün satın almanız mümkündür. Bu 3. Kişilerden alacağınız ürünlerin byük şirketlerden aldığınız ürünlerden kargo ve paketleme açısından hiçbir farkı bulunmaz. Çünkü arada, dünyanın en güvenli alışveriş sitesi olan Amazon’un referansı vardır. Bu alışverişi organize eden, yürüten, güvenliğini teminat altına alan aslında Amazon şirketidir. Bu sayede alıcı ve satıcılar arasında çok daha kapsamlı ve zengin bir havuz oluşmaktadır. Şimdi bir de FBA sistemine satıcılar açısından bakalım.

FBA, Amazon’un kendisine kayıt olan kişilere sunduğu bir hizmettir. Bu hizmetin güncel karşılığı sadece 39.99 Dolar seviyesindedir. Peki, satıcılar bu ödemeyi neye karşılık verir, daha doğrusu bu bedel karşısında FBA’dan ne beklenir? Satıcılar isterlerse kendi ürünlerini Amazon’un büyük lojistik merkezlerine yollar ve sadece online satışla, ürün bilgilerini güncellemekle ve yeni ürünleri eklemekle ilgilenebilir. Amazon FBA, kullanıcıları çok büyük bir problem olan depolama sorunundan kurtarmaktadır. Ürünlerimi nerede stoklamalıyım, bu depolara ne kadar kira vermeliyim gibi sorular soruyorsanız FBA sistemiyle bu dertlerden kurtulabiliyorsunuz.

Amazon Lojistik merkezleri dünyanın en büyük lojistik merkezlerinden biri durumundadır. Burada temel olarak iki yöntem vardır, ya ürünleri kendiniz üretirsiniz ya da kendinize Amazon üzerinde ürün satan bir tedarikçi edinirsiniz. Her iki yöntem de Amazon üzerinden FBA yardımıyla size para kazandıracaktır. Sistemin temel amacı satıcının prosedürlerle zaman kaybetmemesi ve kafasının doğrudan satış-pazarlama konularına yoğunlaşması. Kargolama ve depolama bilindiği gibi bir satışın en stresli, en hata oluşmaya müsait kısmıdır. Bu işi profesyonel olarak sürdüren Amazon gibi bir şirketin gölgesinde olmak, e-ticarete yeni giren kişiler için büyük bir şanstır.

Amazon FBA’nın Prime özelliği, dünyanın her tarafına ürün satmanızı sağlamaktadır. Amazon FBA, satış lokasyonlarınızı ve en önemlisi vizyonunuzu daima geniş tutmaktadır. Ayrıca FBA’nın depolama hizmeti için Amazon sizden hemen ücret talep etmez. Satış yapmaya başladıkça Amazon’a küçük miktarlarda ödeme yapmaya başlarsınız. Amazon’un satış komisyonları güncel olarak değişmektedir ancak bunun genelde sizin elde edeceğiniz kazancı çok fazla etkilemeyecek bir yüzde olduğunu söylemek gerekiyor.

Amazon Üzerinden Nasıl Dropshipping Yapılır?

Yıllık 100 milyarın üzerinde bir cirosu bulunan Amazon, herkesin iştahını kabartıyor. Birçoğumuz yurtdışından alışveriş yapmak istediğimizde, hem ürün çeşitliliği hem de uygun fiyatlardan ötürü Amazon’u tercih ediyoruz. Peki sürekli alışveriş yaptığımız bu siteden para kazanmak mümkün mü? Elbette mümkün. Bunun yollarından bir tanesi de Amazon üzerinden dropshipping yapmak. Dropshipping sistemini sadece Amazon değil birçok e-ticaret sitesi kullanıyor fakat en popüler olanlarından bir tanesi kesinlikle Amazon sitesi. Peki Amazon üzerinden nasıl dropshipping yapılır? Buna geçmeden önce dropshipping kavramının ne olduğunu hatırlamamız gerekiyor.

Dropshipping, kısaca e-ticarette size ait olmayan ürünlerin satış süreçlerinde aktif rol almanızı sağlayan, size alıcı ve satıcı arasında köprü görevi veren oldukça makul ve karlı bir sistemdir. Bu sayede birçok kişi yurtdışındaki şirketlerin ya da e-ticaret sitelerinin satış ortağı olmayı başarıyor. Üstelik ürünün gerçek sahibinin uğraşmak durumunda kaldığı hiçbir prosedürle ilgilenmeden, sadece satışın gerçekleşmesine odaklanma şansınız bulunuyor. Bu da elbette çok daha risksiz, çok daha güvenilir bir süreci beraberinde getirmektedir.

Amazon’da dropshipping yapmak için söz konusu ürünlerin reklamını başarılı bir şekilde gerçekleştirmelisiniz. Bunun için ek bir web sitesini sadece bu iş için kullanabilirsiniz. Dünyada Kanada ve İngiltere gibi ülkelerde özellikle Amazon üzerinden çok fazla insan dropshipping yapmayı tercih ediyor. Ürün sahipleri de dropshipping sayesinde reklama gereksiz yere masraf yapmaktan sıyrılıyor. Dolayısıyla Amazon’da dropshipping yapmak her iki tarafı da mutlu eden bir sistem. Bu, sizinle tedarikçiniz arasında özel bir anlaşmadır.

Tedarikçi sayısını Amazon’da istediğiniz kadar arttırıp çok daha fazla komisyon ücretleri alabilirsiniz. Amazon’da dropshipping yaptığınızda vergi dertleriyle uğraşmazsınız. Amazon’a kayıt olup sanal mağazanızın açılışını bireysel ya da şirket hesabı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Bu noktada FBA ya da FBM gibi hizmetlerden faydalanmak, Amazon’da dropshipping yaparken size daha farklı düzeyde geri dönüşler sağlayabilmektedir. FBA’nın Amazon’dan dropshipping yapmak için daha ideal bir hizmet olduğu söylenebilir.

Amazon FBA Avantajları Nelerdir?

Amazon FBA’nın en güzel özelliği size evden çalışma şansı tanımasıdır. Bu sayede özel bir ofis kiralamak ya da standart bir saatte gitmek zorunluluğunuz ortanda kalkacaktır. Home Office çalışmak, oldukça keyifli ve ayrıcalıklıdır, yaptığımız diğer işlere de engel teşkil etmemektedir.

Öte yandan Amazon FBA’nın en güzel avantajı ürünlerin kargolanmasını, dağıtımını, iade süreçlerini ve en önemlisi depolarda stoklanmasını omuzlarınızdan alıyor oluşudur. Ayrıca şunu vurgulamak gerekir ki satış performansı açısından FBA kullanıcıları FBM kullanıcılarının kat kat önündedir. Bu bakımdan bu işe daha profesyonel bakan, daha fazla mesai harcama garantisi veren girişimcilerin FBA’yı tercih etmeleri büyük avantaj sağlar. Son olarak FBA satıcılarına ait ürünler arama sonuçlarında çok daha ön plandadır.

kaynak https://www.kolaydropshipping.com/amazon-fba-nedir/